Banner
menu
     
Torentje

Beiaardier

 

Rosemarie SeuntiŽns geboren in het Klokkendorp Asten studeerde klassieke piano aan het Brabants Concervatorium te Tilburg. Beiaard studeerde Rosemarie SeuntiŽns aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Arie Abbenes. Rosemarie is momenteel beiaardier van Asten, Eindhoven, Helmond, Oirschot, Roermond en Venray. Deze banen bieden haar veel muzikale uitdaging en culturele mogelijkheden. Naast vele optredens in Nederland verzorgde Rosemarie concerten in BelgiŽ, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Portugal, TsjechiŽ en maakte ze verschillende concertreizen naar de VS.


Met als doel het instrument beiaard te promoten bij een groot publiek ontwikkelde Rosemarie 'Roaming Bells'. Een vernieuwende concertformule voor een reizende beiaard met gevarieerde muziek van barok, klassiek, jazz tot house in gedurfde combinaties met orkest, artiesten en solo-instumenten. Rosemarie oogst momenteel met deze Show ĎRoaming Bellsí en ĎCDí veel succes in binnen- en buitenland. Meer info op: roamingbells.com.

 

Hoogtepunten: Concert met het Lancaster Symphonic Orchestra Ohio USA (2008), Nationale Jamboree NL (2009), Jaarlijks Kerstconcert Oude Markt Praag TsjechiŽ (2011), Concert voor Klokken & Elektrische gitaar met gitarist Cor Mutsers (2010), Concert met Symfonieorkest Tilburgs Festival Orkest Asten (2011), Concert voor Koningin Beatrix bij de Opening Museum Klok en Peel Asten (2012), Nieuwe Roaming Bells Show 800 jaarr Asten (2012), Canto Ostinato Simeon ten Holt voor twee vleugels met reizende beiaard met Jeroen en Sandra van Veen Asten(2013). Concert op de Moldau en Old Town Square TsjechiŽ (2014) en Roaming Bells Percussion (2014).


Bovendien heeft Rosemarie in 2011 als beiaardier een hoofdstuk verworven in de bekende methode voor 3 Havo/Vwo ĎMUZIEK OP MAATĎ. Deze methode laat de studenten aan de hand van fotoís , een vragenlijst, geluids- en video voor beelden kennis maken met de beiaard en het culturele erfgoed van dit instrument.

Stadsbeiaardier Rosemarie SeuntiŽns
     
 

© STICHTING STADSBEIAARD ROERMOND.